Sunday, September 04, 2011

~friendship is the breathing rose, with sweets in every fold

" Apabila hujan turun, melimpahlah air dari perbukitan, aliran menujah ke batu, melekuk tanda waktu beralih, seiring nyawa menghanyut usia,sejalan nafas melangkah ke hujung " ..


im glad to story about a person.
who just came into my life.
n had opened my eyes.
just knew her...(i mean..her name..hehe)
..couple of months back=)
*from a clasmate(i.z.z.a.n.i.e)

ntah npe,,tp khadiran ye sgt.amat.paling buat aku berfikir...aku jd terfikir ttg sgalenye..
n kbetulan..we both hev the same name^^'<---i like this part!

w/pun ak LANGSUNG xknal ye..n thu pn nme ye je..
tp deep in my heart..i know i do like her..
walaupn aku sangat knal ye 'NOT..
tp ak blh rase btape bgusnye ye..


and in addition..she is hafizah..hebat kan??
part sahabat aku yang ni laa yang buat aku kagum dengan dirinya..aku rasa rendah diri jugak la..sebabnya aku bukan seorang hafizah..jauh kat hati aku..i wanna be the one who recite alquran like lirik lagu..subhanallah;)))


i really-really-really nak jadi hafizah!!!
tapi aku tak kuat..sedangkan al- fatihah yang aku recite hari hari dalam solat aku pun aku tak sebetulnye praktik lagi..
astaghfirullah..wa enta hu akbar!!!


kadang kala mata hati kita lebih jauh menilai dari pandangan mata kita;)

But friendship is precious, not only in the shade, but in the sunshine of life, and thanks to a benevolent arrangement the greater part of life is sunshine




buatmu sahabat yang tak pernah aku lupa dalam doaku;)


dalam meniti hari..sekilas kita bertaaruf..meskipun aku bukan lah sahabatmu yang terbaik..tapi di hati aku..kau antara mawar yang mekar mewangi dalam hati ku..mujahadahku terasa semakin ampuh dengan kata-kata mu..meski kata-kata itu bukan kau tujukan buatku..seringkali wall fb mu aku tatap..mencari cari kata-kata mu yang menghidupkan hati dhaif ini..meski hanya membaca,.aku dapat merasai betapa hinanya aku di hadapan Allah..astaghfirullah.bukan aku merasa hina dengan penciptaanku..tapi aku tahu,seharusnya aku jadi yang lebih baik..bukankah aku ini sebaik baik kejadian???..
buatmu sarah..syukran awii atas kehadiranmu..yang ternyata mengubah hati ini,untuk dekat padaNYA..meski kelemahanmu jua kadangkala terserlah,namun bukan itu perhitunganku..;)
uhibbuki lillah.biiznillah


dikau hadir:devotees..


dedicated for my dear fren;)))






s.a.r.a.h.s.y.a.h.i.r.a.h.a.b.d.u.l.l.a.h..dQ j.u.n.d.u.l.l.a.h




No comments:

Post a Comment