Saturday, December 24, 2011

change to good is not a crime;))







mungkin menjadi yang baik tu payah.dan menjadi yg lbih baik tu amatlah payah..tapi bukan satu ksilapan andai kita try ntuk jadi yang lbih baek..kn?
dalam hdup kita..Allah hanya bagi kita satu kali peluang..atau yang lbih brtuah..Allah izinkan dirinya mrasai nikmat peluang itu berkali kali..;)
subhanallah..


hidayah tu milik Allah..kita tak layak nk judge org dr luaran..ye..mmg pn..tanye pd dri kita..sape aku nk ckp org tu mcm tu..org ni mcm ni..sape aku??tuhan ke ??nauzubillah.
la haula walaa quwwata illa billahil a'liyiladzim..


satu kisah..

seorang penuntut di sebuah kolej ,yang dahulunya free hair, gaya hidup yang totally western. rambut every week tuka tuka kaler. Baju tu toksah cakap la,.ketat situ, ketat sini..terbelah sana sini..namun akhirnya boleh menutup aurat dengan sempurna..bukan produk dari mana mana sekolah agama..mahupun bukanlah anak kepada ustaz ustazah..
tapi berkat dia mencari, berkat usaha dia yang sedikit, Allah anugerahkan dia kefahaman dalam bergama.

hidayah Allah tu bukan milik kita..tapi kita sebagai hambaNya tidak salah untuk meminta dalam sujud..dalam qiam..dalam doa..kita dekat denganNya..namun terpulang pada kita bagaimana kita manfaatkan kelebihan tu..

back to the story..
one day,..that girls datang kuliah dengan bertudung , gaya ustazah ustazah la, and satu halls tu terkejut dengan perubahan mendadak that girls. termasuklah me, myself . And seperti biasalah, lumrah manusia melihat something yang new seakan akan melihat alien pakai baju melayu..ada la kata kata yang kurang lemakk didengar..ada yang cakap..budak tu mimpi k apa ni?..budak tu dapat wahyu ke smalam?.. and macam macam lagi yang boleh sakit jiwa kalau dilayan. - the end -

"im enough with my past. " - tengku imani nadrah

" its okay dear, Allah ada, Allah ada .. " - siti noor humaira hassan



1 comment: