Friday, June 01, 2012

heart is one of the body organ


Haa tudiaa..
Tetiba reti pulak aku update blog..~
Alahai..
Okeii.selaku manager untuk blog yang tak laku nih..so aku dengan senang hatinya nak melakar kata hati aku.
if and only if ada yang nak termuntah tu aku paham..sebab aku sendiri pun dah macam ala-ala nausea sikit:D sekian.
Okeii.semalam..semalam ada satu insiden.and insiden tu buat aku tersengih ala-ala kerang busuk kena rendam softlan selama beberapa jam.oleh hal yang demikian(sambil betulkan kolar baju) aku dengan ini mengisytiharkan,yang aku dah berpunya! 

*wahaa!ho ho ho..
#Eh? Serius kau couple ke?
#Eh kau nih bia betul?bukan ke couple tu haram ke?
#Eh? Eh? Kau pehal? Dulu kecoh cakap couple tu haram la..ape la..tup tup kau pulak yang meraban pegi bercouple tu pasal ape?
# enti.. couple tu mendekatkan diri kita dengan zina..jauhkan sebelum Allah bolak balikkan hati enti..
#weh hg !bia betoi!
#mu ni ye ke dok eh?

Okeii.tu semua reaction orang bila ja aku bagitau yang aku dah berpunya:DD !
Kenapa terkejut?bukan ke cinta tu fitrah ke?
Bukan ke cinta dan kasih sayang tu anugerah ke?

Kenapa mesti nak terbeliakkan mata ?bukan ke rasa tu Allah yang hadirkan ke?
Kenapa mesti nak menghalang bila Allah dah hadirkan rasa tu?cinta tu akan suburkan hati kita lebih dari apa yang kita tahu..so aku takkan sesekali menghalang.titik.

Tapi^^’’ the best part is..aku bertepuk sebelah tangan:D
Haha.kelaka..memang best pun one side love nih.
Hhe..sebabnya..bila aku jumpa je insan istimewa tuh kat mane mane,aku takyah nak buat segan.blushing.malumalu arnab segala bagai.ahah.
aku boleh relax.cool je~ala ala taiko berjalan masuk kat wad hospital*heh,mengarut.
Tapi serius,aku rasa macam dah ada kat atas awan*soundtrack:mohabbatein.

Okeii.dah mkcik!diam.bising je.kecoh.haish!
Sebenarnya aku cakap aku dah berpunya just sebab aku nak tegaskan,yang aku memang dah ada jodoh yang Allah takdirkan untuk aku.so,that’s why bila je aku resah,aku boleh still senyumJ
And bila je hati aku jatuh pada yang tak seharusnya,aku still boleh kuatkan langkah kaki untuk lari dari terlibat dengan masalah hati tu.Allah tu baik T_T

Aku je yang jahat tak menjaga Dia sebaiknya.
Entahlaa.bila je timbul soal isu kahwin,jodoh,suami nih..aku rasa nak tutup telinga dengan selipa toilet je *selipa toilet aku cumell okei^^,hhe)..aku pun tak tau knape..tapi rasa rendah diri tetbe melawat hati aku.aku segan.aku malu.aku sedih.
*berlari ke katil,tekup muka dengan bantal)
Aku jahat.nakal.suka play mess around and around.susah nak serius unless la hal-hal yang memang wajib serius.*solat)hhe

And PRINCE CHARMING yang aku duk harap is perfect kat mata aku,and perfect kat mata org lain.hha.lawak,.so,harini aku decide something kat dalam hati rapuh aku nih..andainya takdir tu aku mampu ubah,aku berharap seseorang yang bakal jadi imam aku is insan yang akan bawak aku,bimbing aku,pimpin aku sampai ke pintu syurga,and bukan setakat sampai ke pintu syurga je,malah moga imam untukku jua kat syurga nanti.yang akan hulurkan aku segelas air tika panas terik mentari di mahsyar nanti.aku tak mintak lebih*walaupun agak melebih lebih),

Anak abah dah dewasaJ
Anak mak dah makin matangJ
anak mak n abah ni dah makin comel:D

Mak,abah..anak mak abah ni nak bawak mak abah ke syurga..
Mak,.doakan anak mak ni sejahtera dunia akhirat.anak mak ni nakal,doakan la bia jadi baik ye mak^^,mak..untuk semua titis air mata mak yang gugur,anak mak ni mintak maaf>.<
Mak,untuk setiap pelukan berharga dari mak,terima kasih^^’’
Mak..untuk setiap katakata nasihat yang mak curahkan,moga Allah menambah berat nya mizan perhitungan amal kebaikan mak ,.mak..untuk setiap kasih sayang yang mak curahkan..moga Allah menganugerahkan kemudahan dan kesenangan di mahsyar nanti,jua akhirat sana<3
Anak mak yang nakal ni amat-paling-sangat mencintai mak <3

Abah,.anak abah ni selalu buat abah pening kan? Kan?sebab tu la abah selalu makan panadol actifast kan?:D abah,.tanggungjawab abah berat kan?anak pompuan abah ramai.,ada 8 orang.semua nakal-nakal.haish*gelenggeleng kepala)tapi abah,anak abah ni laa yang akan pimpin tangan abah masuk syurga nanti,nabi suka ummat yang ramaiJ abah,doakan anak abah dapat suami soleh ye^^ (gatal)
Abah,kalau nak ungkap semua jasa abah,memang patah jari menaep pun belum tentu habes ditulis.
Abah osem!

Abah hensem!

Abah cool!

Abah gorgeous!

Abah *g.a.r.a.n.g*

hha.sebab abah ni garang laa aku selalu buat-buat tido time abah lalu depan tv.
And sebab abah ni garang laa aku selalu on9 dalam gelap;p
Sebab abah garang jugak laa aku selalu mnimbunkan bukubuku banyakbanyakbanyak kat atas meja study time balik cuti:D *konon study!
Haha.kelaka.and bila ingat balik,banyaknya dosa aku..time mengaji quran dengan abah,aku selalu kena marah.sebabnya aku punye lidi penanda selalu hilang! And selalu kena marah jugak sebab nya makhraj huruf aku selalu salah.
Abah cakap ء,aku sebut ع..
Hhe.pelat kot aku dulu:D

tapi kan abah,haritu ustaz uzair yang ajar tajwid kat kolej nii kan,ustaz kan..dia kan..hee.puji makhraj anak abah ni macam style Arabic *_* wah wah!ustaz cakap cara sebutan makhraj awk macam dah biasa cakap arab:D Terharu pink anak abah ni time tu.terima kasih abah untuk segala gala gala gala nyaJ
mak,abah..syukran awii! Syukran a’laa kulli hal!
Wallahi,wabillahi..uhibbukum jiddan!

Dah,aku dah letih menaep.entah topic apeape je aku nih.mngarut meraban.suka hati la.aku punya blog kan?kan?
Hha.cakap sensorang depan lappy ni buat aku rasa macam tak brape betol.aduyaii:DD !

‘’pejamkan mata.
Kerna rindu itu indah."-haura'-

"Bukalah hati.
Kerna hati itu masih terasa kosongnya.
Rasai nikmat iman dan taqwa.
Agar halawatul iman meresap ke lubuk hati.
Dan menukarkan hati yang kusam dan kelam kepada hati yang penuh cinta.cinta kepadaNyaJ

I hope.and I pray:)

Buat imamku <3
يني وبينك عَهدٌ ,يبدأ من هُنا ...
وينتهي في الجَنّة..


“Perjanjian antara aku dan kamu,bermula disini..
Dan berakhir di syurga^^’’amin.






No comments:

Post a Comment