Tuesday, August 28, 2012

waiting..

okeih!
once again.lets those things talk:)))



oh, verily after, there s a relief :)

Bismillahhirrahmanirrahim,
Sungguh aku bersyukur dengan jalan jodoh kita. Najla tasneem (bukan nama sebenar), kemungkinan ketika kita berada di matrikulasi suatu ketika dahulu, aku kurang mengetahui akan perihalmu. Namun, dalam diam aku mengagumimu, seorang yang sentiasa menjaga batas pergaulan dan auratmu. Sebenarnya, hari last exam final PSPM I, aku sengaja hadir ke situ untuk memberikanmu sekeping warkah. Warkah untuk menyatakan isi hatiku sebenarnya namun aku terlewat tiba. Khabaran umiku akan dirimu membuatku menangis syukur. Alhamdulillah..aku bersyukur kerana Allah telah menetapkan Najla tasneem untukku, sebagai pelengkap rusuk kiriku. Izinkanku untuk membimbingmu hingga ke Jannah.
-Ahmad muhaimin (bukan nama sebenar jugak)-




psstt: together till jannah ye ^^ !
ehem: inshaAllah (:




a+b = c :)))












Saturday, August 25, 2012

those things TALK :)


                               
picture do impressed feeling? oh oh oh!
for sure!of course lah :)


                         
okei. ni aku. tak percaya? sukatilah. tu aku versi kartun. eh tak percaya lagi? sukati lagi sekali. actually aku adore cartoon ni. kinda inspiration. tak gitu cik beah? sape cik beah? entah.meh tekang lu sini. okei, then aku suke sangat tengok cartoon ni pakai sneakers+ jubah +tudung labuh and + HEADPHONE. wau! serius cool. teringin. tapi tu la..kurang sopan. sneakers okei lagi. headphone maybe tak. dalam bilik boleh ><'
titik sebenor (read: main point) aku nak bagitau.. yang aku tak kisah jadi 'orang kampung' kat mata orang lain, as long aku tahu, hati aku update sentiasa. tak kampung.
aku ustazah pilihan? ha.ha. (gelak perli)
buta lah korang. aku tak ada ciri ciri tu. believe me.




entah . tak tahu. okeilah bagitau. i will NEVER try to fall in love.CRUSH?. not yet, tunggu until the right time la.
paham? tak paham? sukati ^^

 read: me, myself..belongs to Him. my Dear. my Everything.
conclusion: me,myself..tak laku. and tak ada harga . believe me. please.

euww..kesian kau! tak couple..nampak sangat tak laku.. woooo (gelak)
jawab : 24:26 ( bukok kat ni)
paham? alhamdulillah :)) !


oh Allah! give solace to palestina!
oh Allah! musuh menginjak maruah kami!
patah kan temulang mereka! bantu kami sebagaimana Kau kirimkan para malaikatMu di medan perang membantu Rasulullah!

basuh hati : apa kita dah buat untuk saudara kita? 
palestin, syria, dan saudara yang lain. di mana kita ? 
mengaku islam kan?
kata nak jadi hamba yang taat, yang Allah sayang..so kena la concern kat sedara sedara kita :')


memang pun. asal kau solat, so kau hensem. walaupun kau hitam macam bilal bin rabah, tapi kau still hensem! believe me :) sekian.


sape yang kirimkan kegembiraan? tanya cikgu sekolah tadika
abah! jawab budak sekolah tadika.
cikgu pun tanya..kenapa abah?
budak tadika pun jawab.. sebab abah selalu beli mainan!

cikgu pun tanya lagi..sape yang kirimkan abah?
budak tadika pun jawab.. mana ada kirim cikgu. abah kan naik moto.

cikgu pun senyum.

faham?
k.bai.
:)

Friday, August 24, 2012

malaysia punya mall is TAK SIHAT ! huh :D


Bismillahirahmanirrahim.
Allah,
Dia kecintaanku.keagunganku.pemilik langit dan bumi.subhanallahiwabihamdihiJ
Okei.*inhale:O *exhale:o
Harini aku ada angan - angan baru.
ONE FINE DAY, if Allah willing me to be a PRIME MINISTER of this country yang kayaraya-amandamai-bahagiagiler- ,so that aku nak letak surau kat setiap mall.betulbetul depan entrance!
#dear AWAK>.< (tanda seru)
Tau tak tension cari surau kat mall!
Tau tak surau tu tak selesa!!
Tempat wudhu’ girls pasai ape terbukak ternganga?
Tak tau ke GIRLS WAJIB tutup aurat?
Tau tak tau tak tau tak???!

Okei.related dengan apa yang aku duk menjerit kat atas tuh*if and only if korang dengar laa.

Once..*mata ke atas
Aku n beberapa sahabat aku pergi la kat satu mall kat key ell nih *err :3.. and then p la tgok wayang..konon laa kan lepak n tgk la punye tgk..sampai hbes.pkul 4.20 ktorang masuk.aku dah rasa berat-hati dah.aku cakap la..tak boleh ke kita tunggu azan asar dulu..dah nak asar nih,and then kawan aku cakap,sempat solat asar,sekejap je nih.aku pun on je la..
And then..katkat pukul 5 tuh,berkumandang la azan asar kat dalam cinema tuh.serius.aku terkejut.maybe one of the audience ada set azan kat fon,so thatswhy la ada azan tibatiba dalam cinema tuh.seakan Allah nak bagi peringatan kat aku suruh solat.tapi serius,aku and kawan aku tu dah gelisah semacam takut ta sempat solat.and then..sambung tngok cerita..katkat pukul 6 aku usha jam..mak aih! Dah pukul 6! Terkejut aku*hilang terus concentrate tengok snow white and huntsman tuh-.-‘’
Then then.. tengok la jugak kasi habis..habis je cerita tuh dah dekat 6.30. terus kitorang buat cross railway(heh) potong jalan segala bagai demi nak keluar cepat dari cinema yang penuh sesak.
After all, selamatlah keluar.
Sekarang, game bermula.. kitorang cari surau..and my friend said,. Surau dekat je..kat aras blablabla.
Dengan kudrat sekerat yang masih kuat, kami berlari bagai nak rak pinggan rak kasut menuju ke surau yang dikatakan tuh.
Sampai je kat surau..::

“eh awk,apasal semua lelaki ni..? takkan kongsi surau kot.”
“aah la..tak tahu..dulu sini la surau pompuan..”

Dalam kekalutan,datang la seorang cleaner..
“dik,.cari surau ye? Surau pompuan dah pindah kat atas..tingkat blablabla, “
Kami berempat menyambung kembali larian yang terputus tadi.dengan semangat jaguh sukan Negara,sampailah juga kami ke destinasi. Serius..tersorok yang amat surau tuh. Kat belakang betul betul belakang..and orang yang lalu lalang is mat bangle-mat indon yang tak tahu nak tidur kat mana.
Aku terpaku.ni ke surau? Bukan tin sardin? Haish!
Kitorang pun solatlah walaupun keadaan agak padat-sempit-rapat.
Time nak ambik wudhu’ tu kitorang terpaksa cover- cover.. sebabnya tempat ambik wudhu’ tu agak terbukak, and bila bila masa dengan senangnya aurat kami yang kami duk jaga selama ini boleh tersingkap.
Tempat ambik wudhu’ terbukak tu bagaimana?
Nak tahu ke?
Haa bayangkan..
Korang masuk ke stor kat rumah korang,.and then, ayah korang tiba-tiba bukak pintu. Bukan setakat bukak pintu je, tapi sekali cabut pintu tu, and then dengan dinding dinding sekali diruntuhkan, hinggalah yang tinggal hanya dinding sikit yang buat cukup syarat nak hadang lipas dari masuk join ambik wudhu’ sekali. Paham? Tak paham?sukatilah.

Jadi, dengan ini..secara officialnya aku nak komen la sikit kat sesape yang nak buat mall tu, makesure la hak asasi umat Islam tak diganggu gugat. Aku tahu, mesti ada yang cakap: kau bercakap kat depan laptop bolehlah..cuba kau lukis pelan and buat satu mall sendiri.. mesti merangkak menangis kau nanti.kan?
Tapi memang la aku merangkak meraung menangis..sebabnya tu bukan kepakaran aku. Kepakaran aku bab berubat manusia(note:bukan doctor ye^^)..bukannya bab bina mall.
So, bagi yang punya kuasa tu,pleaselah..censored sikit mende yang melibatkan agama nih.okei.dah.
Selamat tinggal.sekian.
The end.