Friday, August 24, 2012

malaysia punya mall is TAK SIHAT ! huh :D


Bismillahirahmanirrahim.
Allah,
Dia kecintaanku.keagunganku.pemilik langit dan bumi.subhanallahiwabihamdihiJ
Okei.*inhale:O *exhale:o
Harini aku ada angan - angan baru.
ONE FINE DAY, if Allah willing me to be a PRIME MINISTER of this country yang kayaraya-amandamai-bahagiagiler- ,so that aku nak letak surau kat setiap mall.betulbetul depan entrance!
#dear AWAK>.< (tanda seru)
Tau tak tension cari surau kat mall!
Tau tak surau tu tak selesa!!
Tempat wudhu’ girls pasai ape terbukak ternganga?
Tak tau ke GIRLS WAJIB tutup aurat?
Tau tak tau tak tau tak???!

Okei.related dengan apa yang aku duk menjerit kat atas tuh*if and only if korang dengar laa.

Once..*mata ke atas
Aku n beberapa sahabat aku pergi la kat satu mall kat key ell nih *err :3.. and then p la tgok wayang..konon laa kan lepak n tgk la punye tgk..sampai hbes.pkul 4.20 ktorang masuk.aku dah rasa berat-hati dah.aku cakap la..tak boleh ke kita tunggu azan asar dulu..dah nak asar nih,and then kawan aku cakap,sempat solat asar,sekejap je nih.aku pun on je la..
And then..katkat pukul 5 tuh,berkumandang la azan asar kat dalam cinema tuh.serius.aku terkejut.maybe one of the audience ada set azan kat fon,so thatswhy la ada azan tibatiba dalam cinema tuh.seakan Allah nak bagi peringatan kat aku suruh solat.tapi serius,aku and kawan aku tu dah gelisah semacam takut ta sempat solat.and then..sambung tngok cerita..katkat pukul 6 aku usha jam..mak aih! Dah pukul 6! Terkejut aku*hilang terus concentrate tengok snow white and huntsman tuh-.-‘’
Then then.. tengok la jugak kasi habis..habis je cerita tuh dah dekat 6.30. terus kitorang buat cross railway(heh) potong jalan segala bagai demi nak keluar cepat dari cinema yang penuh sesak.
After all, selamatlah keluar.
Sekarang, game bermula.. kitorang cari surau..and my friend said,. Surau dekat je..kat aras blablabla.
Dengan kudrat sekerat yang masih kuat, kami berlari bagai nak rak pinggan rak kasut menuju ke surau yang dikatakan tuh.
Sampai je kat surau..::

“eh awk,apasal semua lelaki ni..? takkan kongsi surau kot.”
“aah la..tak tahu..dulu sini la surau pompuan..”

Dalam kekalutan,datang la seorang cleaner..
“dik,.cari surau ye? Surau pompuan dah pindah kat atas..tingkat blablabla, “
Kami berempat menyambung kembali larian yang terputus tadi.dengan semangat jaguh sukan Negara,sampailah juga kami ke destinasi. Serius..tersorok yang amat surau tuh. Kat belakang betul betul belakang..and orang yang lalu lalang is mat bangle-mat indon yang tak tahu nak tidur kat mana.
Aku terpaku.ni ke surau? Bukan tin sardin? Haish!
Kitorang pun solatlah walaupun keadaan agak padat-sempit-rapat.
Time nak ambik wudhu’ tu kitorang terpaksa cover- cover.. sebabnya tempat ambik wudhu’ tu agak terbukak, and bila bila masa dengan senangnya aurat kami yang kami duk jaga selama ini boleh tersingkap.
Tempat ambik wudhu’ terbukak tu bagaimana?
Nak tahu ke?
Haa bayangkan..
Korang masuk ke stor kat rumah korang,.and then, ayah korang tiba-tiba bukak pintu. Bukan setakat bukak pintu je, tapi sekali cabut pintu tu, and then dengan dinding dinding sekali diruntuhkan, hinggalah yang tinggal hanya dinding sikit yang buat cukup syarat nak hadang lipas dari masuk join ambik wudhu’ sekali. Paham? Tak paham?sukatilah.

Jadi, dengan ini..secara officialnya aku nak komen la sikit kat sesape yang nak buat mall tu, makesure la hak asasi umat Islam tak diganggu gugat. Aku tahu, mesti ada yang cakap: kau bercakap kat depan laptop bolehlah..cuba kau lukis pelan and buat satu mall sendiri.. mesti merangkak menangis kau nanti.kan?
Tapi memang la aku merangkak meraung menangis..sebabnya tu bukan kepakaran aku. Kepakaran aku bab berubat manusia(note:bukan doctor ye^^)..bukannya bab bina mall.
So, bagi yang punya kuasa tu,pleaselah..censored sikit mende yang melibatkan agama nih.okei.dah.
Selamat tinggal.sekian.
The end.

No comments:

Post a Comment