Monday, September 16, 2013

(^_^)"



sebenarnya tak tahu, apa tujuan post ni dilakar.

sejak dua tiga menjak ni, asyik fefeling je sensorang. Down semacam. Macam hopeless sangat . So, harini release stress. Selama ni asyik terperap dah  macam janda beranak kucing satu . 


harini keluar, dengan girlfriend (:
yelah, esok cuti hari malaysia kann . so harini teringin nak pergi mencari buku. Berjalanlah kami mendaki Jusco , ke MPH, ke Popular bagai.. tapi, buku yang dicari, tak nampak di mata. 

just love them without reason,
and the one i hug is harwani,
the most- garang- human. ngehngeh.

 sweet cenggitu.

girlfriend tanya,

"makcik, cari buku apa ni ? dah 2 jam kat dalam ni. ."
and i said : 
" sekejap lagi, anak anak pegilah jalan jalan dulu ya..hew "

buku apa ja? ^^

relax la, baru dua jam dalam MPH kan? . .

and lepas tak jumpa apa yang dicari tu, maka kaki pun diangkat menuju ke parking lot.  Arakiannya singgahla kami solat maghrib kat masjid batu - 8.

and tadi, masa kat masjid batu 8 tu, ada sorang mother solat sebelah saya. And, sebelah dia ada sorang little girl. comel MashaAllah, rasa nak gigit ja pipi dia (:

bila ummi dia ruku',
dia intai wajah ummi dia.

bila ummi dia sujud,
dia sujud sama- sama.

cemburu.

semalam dapat tahu, seorang sahabat saya dah nak menikah disember nanti. and i was like nak jatuh gusi bila dengar. i had my own story, and the future bride  groom tu baik orangnya (: 

So, bila dapat tahu berita tu, i was happy for him , alhamdulillah . Allah give the right person at the right time for him. and he deserve , Allahu Yusahhil A'laika (:

cemburu.
bukan sebab dia dapat kawen awal, bukan menggatal okei!

cemburu,
sebabnya dia tak perlu lagi bermujahid bermati mati- an menjaga hati. because everythings dah halal, siap dapat pahala lagi. Sape tak cemburu kan? (:

even bidadari pon cemburu, takkan manusia biasa ( macam aku) tak cemburu kan.. (tanda soal).

takpelah. jatuh cinta pada peti ais pon boleh laa, atleast merasa jugak sejuk tahap beku tu , so tak payah pegi korea dah. heh.

 (:

Ya Mannan,
suburkan Iman di dalam diri, 
ibarat suburnya rumput yang mekar hijau meski diinjak.

Ya Jabbar,
lapangkanlah Islam di hatiku,
selapang langit membiru di atas sana.

Ya A'ziz,
Lembutkanlah ihsan ku,
selembut bayu pagi menyapa hari.

No comments:

Post a Comment