Sunday, September 08, 2013

#medleymadlin


sebenarnya ada a few things yang asyik menyentapkan naluri since couple of days  back.

ada perkara yang kita hide dari jiran sebelah , tapi the fact is mereka yang dua di kiri dan kanan, tak pernah sesaat berhenti mencatit.

dalam kalut jiwa melanda, dalam kelam berterabur hati into pieces, banyak pulak kisah yang tak sengaja timbul.

kalau cuma blackmail, rasanya lepas kow tim,.still boleh adapt, boleh terima, boleh digest lagi dek pkcik intestine ni, tapi..

kalau

double blackmail?

kalaulah mampu putuskan sebuah mimpi menjadi reality, those things memang buat aku sengih sumbing 14 jam tak berhenti.

dan lagilah tak masuk akal kalau aku nak ignore the fact that everyone change. Even the pantai pon change , the stalagtit stalagmit pon boleh berubah even it takes hundred years,. heh. Mak aihh, Rojakkk jerukkk bahasee. sorry atuk samad said -.-“

tapi, kenapa mesti  K A L A U L A H ?

i was struggle my own self semata mata nak siapkan assignment yang dah menangehh meraung tak siap siap. sibuk posting katanyaa. by hook or by crook, wajibaghunnahh aku kena siapkan jugak before balik kolej esok. dengan spec pulak nak senget time ni, lemah semangat 3 minit jadinya. Dalam hati dah macam macam anasir jahat menggoda,

-kalau tido and ,malam ni stay up okay jugak.
-eh, tengok korea. ada cerita baru. nanti sambung buat
-mak buat kuih bakar! baunya mencucukcucuk jantung.
-on9 laa kejap. .tengok sikit  isu minyak ape cerr

namun, demi assignment yang tak siap hapehape lagii tuu, aku teruskan jugak. taknak buang masa! Oyeah, hulk dah mengamok sakan di uranus sambil drive mercedes!  (:

 and,

masa nak buat part literature review, so aku on laa wifi.. on9 kejap. fuhh, ujian betul. dan tiba tiba, masa aku click  prof hayaati, keluar la link yang aku cari. aku pon click laa , and tanpa dirancang and without realised, appear satu link yang buat aku rasa macam nak click amatpalingsangat.

tapiii, aku hold. aku cakap dalam hati " bukan dia , inshaAllah "
aku pun dengan tenang habiskan assignment.

tapi, dalam kepala tak boleh nak relax. ada something yang aku nak sangatt tahu. and last, aku kalah. aku on balik laptop, bukak balik link tadi.

scroll.
terkejut.
takpe.
scroll lagi.

memang tak boleh nak digest.

takpe,
sabar.
bukan kot,
bukan dia.

tapi,

aku tahu.
Tak boleh tipu hati sediri.
memang dia.
I know who was that.
Really much,
senyum pencairan hati kelas satu.
macane la aku boleh terserempak dengan semua ni.
And sekarang,
aku dah tahu,

everythings.
yang tak sepatutnya aku tahu,

d i s  s a p p o i n t e d

Yes,
Definitely I knew already before ,
But the fact to see them by myself,
somehow hurt inside muchmore.

"i am out of season all year around
hear machinery roar to my empty sound
touch my heart and feel winter

hold my hand and be doomed forever -carnation,oasis-"

takpelah,
balik pada Allah.
Allah cuma yang layak mengadili.
aku tak ada hak.

maybe i'm not in your shoes,
maybe i'm not in the same ship as you,
but i wish,
may one day everythings will be alright, all fine. amiin.

and the rest,.. is history.

i have no time nak ambil tahu pasal kehidupan orang, atau whatever sejarah silam kelam orang lain. tapi, bila seseorang itu adalah seseorang yang Allah lintaskan dalam hati, dalam setiap doa  " moga dia , moga dia " ..
maka, arakiannya, itu adalah must know things, walau sangat menyentap jantung.

i know, no one perfect.

and when God puts me in a situation where no one can help, He really means that i should left everything behind, and back to Him.

back to Him.
no matter what.


and this is one of the no matter what. Allahu.

2 comments:

  1. What is this syira...
    Having problem
    Share it
    Sabaq la noh
    Bereh sokmo nntii..
    Abrariwan

    ReplyDelete
    Replies
    1. nothing lah abrar :)
      sajee join alien buat serabut sikit , bukan sokmo kannn, (:
      and terima kasih, will sabaq sabaq next time , (:

      Delete