Monday, November 03, 2014

n o t - a l o n e

I hate to be alone,
And I don’t fancy being alone.

Terrible days, Alhamdulillah . Allah uji ikut belah sisi sini, and i must learnt to accept the fact that i am a servants, and will not pass a day without test.

buka hati untuk kenal Tuhan, buka hati untuk rasa kasih sayang Tuhan. .

Atleast aku belajar kenal mana orang mana ikan, mana semut mana gajah.  Takpelah, bukan selalu kau berjalan sendiri, bukan tak pernah kau berlari sorang diri. Hidup ni kita tak boleh nak jangka apa yang bakal jadi. Maka, belajarlah dari fitrah siput babi.

Siput babi, fitrahnya lambat. Tapi, dia istiqamah. Bukan sikit orang mengata dia, tapi dia tetap move on. Dari satu tempat ke satu tempat, takde dia fikir apa pandangan orang pada dia. Sebab dia tahu, terciptanya dia kerana Allah, maka hidup dia setiap saat adalah kerana Allah.

Belajarlah dari alam, apa guna kejadian Tuhan kalau bukan untuk ditadabbur?

 It is a life-learning process, perhaps. I have to learn on how to stand by my own. Not to rely in anyone else, because everybody got their own foot to stand and walk.  Which way you choose is depend hundred percent on you. Only you, so be a wise man to choose your life.

jangan tamak kan perhatian dan kasih sayang manusiawi, apa yang ada terima seadanya. Kau bukan sempurna untuk memiliki segala yang sempurna, maka belajarlah bersyukur dengan mencintai sekadar apa yang kau punya. Andai kau tak dapat apa yang kau harap, jangan berpatah dulu. Sabar dan solat. Itu ajarnya Tuhan. 

Esok first paper final exam, for this last semester before aku end up jadi orang.

Go on and live your life like nobody cares.
Move on, and inshaAllah you’ll rock the papers!


No comments:

Post a Comment