Wednesday, March 02, 2016

getting older T.T

And so syahira, happy 23 J

Every year since I leaving home at the age of 13, I started to write things on my diary. And since then, I never failed to make my 10 things wish list for a year.

And this year, i realized something. Those things I jotted down, I never make it true at least once. Just because of I can’t make myself stick to the things I should to. So this year, the last wish I wrote in my diary is to accomplish all the 10 things – list before 2nd march next year wkwkwk

Hard for me, but yes I have to sacrifice somethings since aku dah makin tua nih

And so, syahira. Apa cerita birthday kau harini?

Harini macam bisa, bangun solat subuh Alhamdulillah dapat habiskan satu juzu’! yeah cheers for me, hahaha jarang aku dapat buat cemtu, pastu aku godeh godeh phone aku tulis wishlist aku,aku scroll gambar gambar lama, haih rindu lahai nak hiking lagi.

Pastu masuk kerja, harini ambulance call tak putus. Semua cakap aku Jonah tak mandi. But what can I do, murah rezeki macam tu lah kan. Patient pelik pelik ja datang harini, and yang paling best aku tak sempat makan ,kalah doctor. Habistu patient datang burn la, terlingkup kuali minyak panas ,bekas US army nearly amputated kat fourth finger . Kena buat refashioning, mahu aku buat 2-3 jam.  Pastu ambulance call, MVA, fainted, confirm death, body weakness, and yada yada yang buat emergency department petang tadi agak kelam kabut.

 Rindu pulak HSI, agaknya apa khabar ye makcik sinar jernih pakai tudung hitam lipat pat segi,selalu kerja malam, kurus kurus, makan bekal selalu tu?

And so,latest catatan :  29hb aku dapat anak saudara baru, anak kakngah, dan harini result STPM adikkak dah keluar, adikkak got CGPA  3.5, congratulation kakngah and adikkak.

And I think, that’s why semua family member’s lupa nak wish aku. T.T hahahaha. Takpelah, aku bagi chances kat anak sedara baru, baby 29th February  untuk merasa kasih sayang semua orang dulu, nanti aku balik aku rampas balik. Ngehngeh- Aisha Medina, siap medina nanti cikra balik ,cikra tak bagi semua orang peluk medina.  Biar cikra sorang je peluk :3

Ada lagi apa apa aku nak tulis sempena hari setahun sekali aku ni?

aku ajak housemate makan sate, tapi tak sesedap sate 69 yang aku selalu makan kat HSI dulu. Tahun ni macamtak kisah sangat bab birthday and all. Mungkin sebab aku dah tua agaknya, so feeling dia dah ke arah nak fikir masa depan, nak travel around the world. Gitu-

Mama aleng wish birthday aku :D

And,
Oh ye,benda paling kena highlight-  crush aku zaman sekolah pun wish birthday aku, ingat dia dah lupa. tapi aku macam biasalah- sebab dah move on jadi terpaksalah sorok sikit happy tu, nanti takde orang aku melompat sampai ke bulan bintang sensorang bhahaha-

Sengal lah syahira, campak laut baru tahu -.-

Okaylah, selamat ulang tahun kelahiran syahira !

Semoga Allah redha setiap langkah aku-
Dan memberkati emak dan abah aku.

amin-

#nowplaying Only Love (:
kawah ijen:26 februari 2016

1 comment:

  1. Selamat hari ulang tahun kelahiran. Moga tercapai segala impian, andai tidak jangan kecewa kerna pasti yang terbaik telah diaturkan.

    ReplyDelete