I am , for who i am



Spesies akhowat yang pemalu . 
Especially dengan orang yang tak pernah bertegur sapa.

suka bercakap and sometimes non-stop dengan orang yang memang dah rapat, melainkan ada orang lain nak bercakap barulah stop.

sayangkan keluarga-bosar melebihi segalanya. (:
sayangkan persahabatan berbanding harta dan seisi.

suka kan orang yang ikhlas bagi kasih sayang, macam seorang Afifah Amirah Hasnan.
Farhana Mohamed Zaki is the best shoulder i ever had. Walaupun dia agak clumsy, but she's cute in her own ways.
Syahira Najaa , Hasilatul Aishah, Al-Fatin, Ain Izzati-- this combination of fourth different type of 'craziness'  also the best part of my life. Mereka banyak menconteng bahagia (:



mostly, first impression sahabat-sahabat atau sesiapa sahaja akan describe saya 'sombong'. (:
tapi hakikatnya tidaklah begitu. mana mungkin saya mahu sombong tika berjalan di atas muka bumi milik Tuhan ini? 
mungkin ekspresi wajah orang yang rabun tapi tidak selalu memakai kacamata seperti saya ni memang begitu. mungkin (: 

oh ! one things to be clarified. maybe saya memang sombongg or 'bajet cool -blooded' or whatever they called it when it comes to another species of humankind . Golongan versus itu adalah satu golongan yang dalam berpuluh ribuan yang ada, hanya satu yang akan mewariskan kita takhta permaisuri yang Tuhan redha. Maka, i did that on purpose of respect . Respect for my father's sake , and for him whom i don't know who (: 

Dan lagi,sangat cepat touching. aiseh. sangat lemah part tu walau nampak tuff kat lua. heh

perasan berjiwa besar dan ada banyak aim nak capai dalam hidup yang sekejap nih.

pernah bercita cita nak jadi lawyer, and tak dapat. so, mood konon 'lawyer' tu still ada time bercakap. --

tak punya bakat dalam melukis. Setakat orang lidi pegang basikal inshaAllah boleh . Pernah accident langgar pokok dengan kereta dan pernah accident langgar dapur rumah jiran. Pernah kena saman speed trap dah beberapa kali. Memandangkan saya tak drive Skyline ataupun Maybach mahupun Bugetti, maka hadlaju 110km tu bila bawak macam main-main taknak laju, jadi terpaksa tekan minyak lebih sikit. So, that's the reason why i was always defeated by the speed-trap. -.-

cintakan bahasa.
sangat suka menulis.
terutamanya puisi (:

Pernah ada kisah silam. And inshaAllah, on my way to move up to another stairs ahead. 

Masih berusaha menjadi khalifah yang mengangkat tinggi agama Allah.
doakan.

syahira haura'
alumni SHAMS Kuala Terengganu
(2006-2010)
0214am



No comments:

Post a Comment